Način pripreme
Svinjske šnicle se operu, osuše se dobro, začinjavaju začinima (so, biber, kumin i aleva paprika). Preko svake šnicle se ređa parče šunke, čedra, namrvljeni plavi sir, topljeni sir i pečurke.
To se ponavlja i sa ostalima dok se ne potroše sastojci. Svaka se uvija u rolnicu i fiksira čačkalicom. Rolnice se poređaju u blago podmazanu posudu za pečenje i prelivaju sa 1 šoljom smese od vode i vina.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni pod folijom 60 minuta. Nakon toga folija se sklanja, da se zapeku oko 10 minuta. Nek vam je slatko!
Beleška: Nakon što začinite šnicle, ostavite ih u frižideru pod aluminijumskom folijom, da upiju začine. Možete da posolite sasvim malo (ili uopšte da ne solite) šnicle, jer plavi sir i drugi sirevi su takođe slani i postoji mogućnost da presolite rolnice.