Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Praznični kakao medenjaci

Praznični kakao medenjaci

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Praznični kakao medenjaci
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
20
"Čak i misao o punjenoj ćurki neće vas zaustaviti da ne pojedete što je moguće više prazničnih kakao medenjaka"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • med - 1/2 šolje
  • šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 1/4 šolje
  • kakao - 1 kašika
  • cimet - 1 kesica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • brašno - oko 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer, med i jaje se umute dok ne pobele, nakon toga se dodaje i ulje.

Sipa se kakao i cimet (može i samo cimet) i meša se ponovo. Brašno se dodaje po malo sa sodom i meša se dokle je moguće.

Zamesi se srednje meko testo, posuda za pečenje se postavi papirom za pečenje i oblikuju se manje loptice, poređaju se na rastojanju.

Uzima se staklena boca, potapa se u kakao i pritiska se svaka loptica, nakon svake loptice potapa se u kakao.

Medenjaci se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: