Novogodišnja pita

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
23/12/2017
"Novoa godina će doći i bez pita, ali neće biti toliko ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano784
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja. Dodaje im se kiselo mleko, pavlaka, krem sir, namrvljeni sir iz salamure i prašak za pecivo. Maslac se rastapa i meša sa uljem.

Kore za pitu se rasporede na radnoj površini ili stolu i iseku se po sredini na dva jednaka dela. Uzima se jedna polovina lista, namaže se masnoćom, odozgo se namaže opet i rasporedi se nadev.

List se presavije na pola, posle još na pola, tako da se dobije traka. Traka se uvija u rolnu i stavlja se u posudu za pečenje podmazanu maslacem.

Na isti način se nastavlja sa ostalim korama. Ostavlja se malo nadeva da se na kraju preliju poređane pite.

Pita se peče na 200 dtepeno dok ne dobije zlatastu preplanulost. Gotova pita se poprska limunadom i prekriva pamučnom krpom da omekša.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar