Božićni kolači s mašću

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
23/12/2017
"Tajni sastojak Božićnih kolača nije mast, već ljubav sa kojom se spremaju "
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 862
  • Pregledi tokom meseca31
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umuti jaje sa šećerom u prahu, meša se viljuškom. Dodaje se vanila, istopljena mast, prašak za pecivo, koji se meša, dok ne nakisne u soku od pomorandže i sa brašnom se zamesi srednje testo, da se ne lepi.

Podeli se na dva dela, u jedan se dodaje kakao i dobro se zamesi, dok se ne oboji ravnomerno. Ostavlja se testo pokriveno folijom u frižideru na 20 minuta.

Iseče se krug od belog i braon testa, a u sredini se iseče zvezda. Zamene se mesta zvezdama, bela se stavi u braon krug, a braon u beli krug.

Poređaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom, peku se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta dok blago ne porumene.

Posipaju se blago šećerom u prahu i mogu da se čuvaju u kutiji do praznika.

Ukusni su i hrskavi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar