Pile Kapreze

Pile Kapreze
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Najbolje iz Italijanske kuhinje već je i na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • mocarela - 200 g
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • so
  • bosiljak
  • čari paradajz - 300 g
  • biber - 6 - 7 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na odgovarajuće parčiće. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju.

Ispržite pile dok ne bude zlatasto sa obe strane.

Prepolovite čeri paradajz i dodajte ga u pileće meso. Kuvajte 5-6 minuta, dok paradajz ne omekša. Začinite solju i biberom.

Isecite mocarelu na kriške i prekrijte svako parče mesa. Poklopite tiganj poklopcem i kuvajte dok sir ne omekša i ne razlije se preko mesa.

Sklonite tiganj sa ringle i pospite listićima svežeg bosiljka.

Servirajte jelo toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: