Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Bundeva punjena voćem, orašastim plodovima i ratlukom

Bundeva punjena voćem, orašastim plodovima i ratlukom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Bundeva punjena voćem, orašastim plodovima i ratlukom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
170 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
10
"Sada smo već sigurni - Bog je stvorio bundeve da budu punjene voćem, koštunjavim voćem i ratlukom"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1/2 komada
  • orasi - 1/2 šolje
  • bademi - 1/2 šolje
  • jabuke - 2 komada
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • dunja - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • med - 2 kašike
  • rum - 1/2 šolje
  • ratluk - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Budući da je bundeva velika presekla sam je na pola, da napunjim donji deo, a gornji sam ostavila sa strane. Dobro odstranimo semenke.

Očistimo voće i isečemo na krupne parčiće. Na istinačin isečemo i koštunjavo voće.

U dubokoj posudu sve pomešamo, dodajući med, cimet i rum.

Dodajemo i 1/2 šolje vode.

Sve to promešamo dobro i počinjemo da punimo polovinu bundeve.

Treba da je napunimo do vrha smesom.

Skroz odozgo stavljamo i ratluk isečen na kocke.

Stavljamo punjenu bundevu u posudu za pečenje, ja sam stavila u ovom slučaju u šerpu, a otvor prekivamo čvrsto aluminijumskom folijom.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat i po do dva.

Sklanjamo foliju i zapečemo bundevu još 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti