Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni kotleti lososa sa ruzmarinom

Pečeni kotleti lososa sa ruzmarinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pečeni kotleti lososa sa ruzmarinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"U ovo pečenu ribu možete jedino da dodate jednu ukusnu sezonsku salatu i sosić za još savršeniji ukus"

Potrebni sastojci

  • kotleti od lososa - 4 komada
  • limun - 1 komada
  • ruzmarin - 6 grančica
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 2 kašike
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Istucajte čenove belog luka sa malo soli i pomešajte sa mekim maslacem i namrvljenim listićima sa grančica ruzmarina.

2. Namažite kotlete lososa dobijenom pastom, a po želji možete da dodate i koru limuna, beli ili crni biber ili drugi pikantni začin.

3. Isecite limun na kolutove i poređajte u posudu za pečenje, blago namazanu, da se ne zalepi. Odozgo stavite parčiće lososa i stavite u rernu na 200 stepeni (da je prethodno zagrejana).

Preko svakog kotleta možete da stavite po jednu malu grančicu ruzmarina da riba bude još aromatičnija.

4. Pecite 15-20 minuta u zavisnosti od željenog stepena pečenja i od debljine kotleta.

Ne treba losos mnogo da se prepeče da bi bio krhak i sočan.

5. Servirajte pečenu ribu posutu maslinovim uljem i krupnom maldonskom solju sa garnirungom od krompira, povrća na pari, salatom ili odgovarajućim sosom.

Prijatno uz ove pečene kotlete od lososa sa ruzmarinom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti