Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Jela u đuvečari»Pile sa bešamel sosom u đuvečari

Pile sa bešamel sosom u đuvečari

Pile sa bešamel sosom u đuvečari
Fotografije: Marlen Dimitrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Zatvorite oči i uživajte u ovom veličanstveno ukusnom piletu sa bešamel sosom u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g, od buta
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 3 kašike
  • maslac - 70 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • so
  • biber
  • kačkavalj - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 kšik
  • peršun - 2 - 3 grančice
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk na sitno. Izdinstajte ga sa maslinovim uljem, dok ne omekša. Dodajte pileće meso isečeno na kocke. Poklopite poklopcem i propržite, dok meso ne promeni boju. Začinite solju i biberom.

Podelite meso u tri đuvečare. Odvojeno istopite maslac. Dodajte brašno i uz neprestano mešanje drvenom varjačom propržite, dok ne dobije zlatastu boju. Dodajte sveže mleko u tankom mlazu.

Mešajte neprestano dok se ne rastvori brašno i ne zgusne sos. Prelijte sosom meso u đuvečarama. Zapecite u zagrejanoj rerni dok se ne dobije braonkasta preplanulost.

Pospite narendanim kačkavaljem pre kraja pečenja i dopecite dok se ne rastopi. Pre serviranja pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: