Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Sveži kupus sa piletom u đuvečari

Sveži kupus sa piletom u đuvečari

Sveži kupus sa piletom u đuvečari
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Naružajte se strpljenjem, zato što se jelo ne sprema brzo, al ukus vredi čekanja"

Potrebni sastojci

  • pile - 500 g
  • kupus - 1 glavica srednje veličine
  • šargarepe - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • pileći bujon
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso unapred i odvojte ga od kostiju.

Očistite kupus i narendajte ga na fino rende. Očistite šargarepe i oljuštite paradajz. Isecite ih na odgovarajuće parčiće.

Izdinstajte povrće sa uljem oko 7-8 minuta. Dodajte alevu papriku, začinite solju. Sipajte kupus u đuvečaru, dodajte pileće meso i nalijte oko 1 šolju bujona. Pospite biberom.

Poklopite poklopcem i ispecite u rerni, dok kupus ne omekša i jele ne ostane na masnoći.

Ne zaboravite da stavite đuvečaru u hladnu rernu i nakon toga zagrejte. U suprotnom đuvečara može da pukne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: