Način pripreme
Ugrevamo sveže mleko i u njega izmrvimo kvasc i mešamo dok se potpuno ne rastopi.
Nakon toga sipamo šećer i 1 supenu kašiku od brašna i mešamo dok se ne dobije kaša. Ostavljamo na 5 minuta da se kvasac aktivira.
U posudi pomešamo brašno, so, ulje, prašak za pecivo i kiselu pavlaku. Dobro promešamo i dodajemo kvasc, rastvoren u svežem mleku.
Zamesimo meko testo i odmah ga podelimo na 5-6 lopti. Svaku razvučemo u krug i sečemo na osam delova.
Stavljamo jedan komadić feta sira u široki kraj svakog parčeta, podvijamo ka unutra dva kraja i uvijamo kao kiflicu.
Poređamo kiflice u namazan pleh i premažemo ih umućenim jajetom.
Stavljamo pleh u hladnu rernu i uključujemo na 160 stepeni - tako, dok se rerna zagreva kiflice postepeno nadolaze. Pečemo dok ne dobiju zlatnu boju.
Kiflice budu veoma mekane, a miris im je odličan.