Mekane krofnice sa šećerom u prahu

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
25/12/2017
"Slatke mekane krofnice, koje prizivaju da ih pojedete "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije35
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano864
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 5 šolja
  • kvasac - 14 g, suvi
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 4 supene kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer u prahu - za posipanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja uz pomoć miksera.

Rastvorite kvasac u toplom mleku, dodajte šećer, rastopljeni maslac, so i vanilin šećer. Promešajte i dodajte u umućena jaja.

Prosejte brašno, napravite udubljenje i sipajte tečnost.

Mesite i nakon toga zamesite meko testo. Testo ne treba da se lepi i zato, ako je potrebno dodajte još brašna.

Pokrijte folijom i ostavite testo da odstoji i da se udvostruči.

Podelite testo na loptice i razvucite koru debljine oko 5 cm.

Uz pomoć okruglog kalupa ili čaše isecite krugove.

Pržite ih u ugrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju.

Ocedite ih na ubrusu.

Dok su još tople obilno ih pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar