Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa belim vinom i sosom od pečuraka

Šnicle sa belim vinom i sosom od pečuraka

Šnicle sa belim vinom i sosom od pečuraka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ako se još pitate šta da jedete, ove krhke šnicle sa laganim sosom od vina i pečurkama su samo za vas"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 4 - 5 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • biber
  • so
  • čubar
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • pečurke - 1 teglica, sterilisane
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šnicle solju, biberom, čubrom i ostavite ih da upiju arome. Zagrejte ulje i ispržite šnicle sa obe strane dok ne porumene.

Poređajte jedan red šnicli u hermetičku šerpu, odozgo stavite čenove oljuštenog belog luka, 2-3 lovorova lista, posle ponovo šnicle i tako dok se ne potroše sastojci.

Prelijte belim vinom i vodom dok se ne prekriju šnicle. Kuvajte 15 minuta od kada provri. Dok šnicle vru zagrejte ulje u kome ste ih pržili, i dodajte brašno. Zapržite.

Izvadite gotove šnicle iz šerpe, a bujon dodajte u brašno i mešajte dok se ne zgusne i ne dobije sos.

Dodajte teglica pečuraka i promešajte. Servirajte šnicle prelivene sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: