Način pripreme
Oprane i očišćene tikvice isecite na kolutove. Posolite ih i ostavite oko 20-30 minuta da puste sok i omekšaju.
Pripremite sos zagrevajući maslac, dodajte isečene na sitno čenove belog luka. Dodajte brašno i mleko, dok neprestano mešate dok se ne zgusne i ne dobije glatka konzistencija.
Dodajte muskatni oraščić i mleveni biber. Namažite odgovarajuću posudu za pečenje uljem i poređajte jedan red tikvica. Pospite solju, narendanim kačkavaljem i mocarelom. Na kraju završite redom tikvica. Ostavite malo sosa za polivanje.
Zapecite tikvice oko 30 minuta. Dodajte jaja i tečnu pavlaku u bešamel sos i promešajte. Izvadite tikvice i prelijte tečnošću. Pospite mocarelom i kačkavaljem i zapecite dok ne postanu zlatasti.
Komentari