Turske pitice sa mehurićima

25/12/2017
"Zahvaljujući ovim turskim piticama sa mehurićima svet je jedno ukusnije mesto "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano867
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje, turski pečeni trouglovi (360g)
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 30 g za premazivanje
  • ulje - 1 šolja za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja u dubokoj posudi. Izmrvite sir i lepo promešajte.

Otvorite paket sa trouglovima, uzmite jednu koru, namažite maslacem i na široki deo stavite malo od nadeva. Savijte ivice ka unutra i uvijte u rolat ka oštroj strani.

Oblikujte sve kore, ako volite veće i punije pitice, uzmite po dve kore, stavite nadev i uvijte.

Mi volimo sa jednom korom, budu hrskave i tope se u ustma. Ugrejte ulje i pržite dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar