Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Turske burek pitice

Turske burek pitice

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Turske burek pitice
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Turske pitice koje uzimamo za usput"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g, okrugle, turske
  • jaja - 3 komada
  • ulje - 150 ml
  • kiselo mleko - 100 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • nadev
  • sir - 200 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 2 supene kašike
  • crni susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kore koje sam koristila za ove burek pitice su okrugle, prečene ispod sača. Slične su Jedrenskim korama.

Izmrvite sir i dodajte u njema sitno iseckan peršun.

Umutite 2 jaja i dodajte u njih ulje i sveže mleko.

Pomešajte prašak za pecivo sa kiselim mlekom i izmešajte. Dodajte i njih.

Rastvorite kore i obilno svaku od njih namažite smesom od jaja.

Presavijt ekrajeve kora kako bi se dobio kvadrat.

Iseite na 4 manja kvadrata.

U sredinu svakog kvadrata stavite po jednu kašiku nadeva. Presavijte svaki kraj kvadrata ka unutra kako bi se dobila kesa. Pokazala sam na fotografijama.

Poređajte pitice u tepsiju pokrivenu papirom za pečenje.

Umutite 1 jaje i dodajte u njega malo ulja.

Namažite pitice sa sirom ovom smesom i pospite crnim biberom.

Stavite turske burek pitice da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta dok nedobiju prijatnu zlatastu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Maja
Maja
Divne su!
26.03.2022 16:47