Način pripreme
Isecite svinjsko meso na parčiće. Stavite ga u duboku posudu i nalijte ulje, malo vode i prstohvat soli. Izdinstajte ga oko 30 minuta, dok meso ne ostane samo na masnoći.
Nakon toga dodajte začine - biber i alevu papriku, beli luk u prahu, majčinu dušicu, kari i crno vino. Promešajte.
Isecite povrće iz turšije na srednje velike parčiće i dodajte ih u meso.
Pržite još oko 30 minuta, dok povrće ne omekša i ne dobije lepu crvenu preplanulost, dok često mešate da ne zagori jelo.
Za to vreme skuvajte i oljuštite krompir. Izgnječite ga viljuškom ili presom.
Isecite luk i peršun na sitno i stavite ga u krompir. Začinite začinom od povrća, sveže ceđenim sokom od limuna i maslinovim uljem. Promešajte i ako je neophodno dodajte još soli.
Od tako dobijenog krompir pirea u velikom tanjiru oblikujte venac. U sredinu venca stavite gotovo meso sa pikantnim povrćem.
Ukrasite kriškama limuna i servirajte.