Način pripreme
Naseckajte meso na kockice i propržite ga na malo ulje. U njega dodajte pečurke naseckane na kockice.
Nakon nekoliko minuta dodajte naseckani luk. Nakon toga dodajte pire i začine. Skinite tiganj sa ringle.
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Ogulite i izgnječite ga. Ostavite da se ohladi.
U njih dodajte naseckani peršun, jaja i izrendani kačkavalj. Dobro izmešajte i rasporedite jedan deo pirea u nauljene kalupe za mafine oblikujući korpice.
Napunite prženom svinjetinom i pokrijte ostalim pireom. Isecite papriku na male komadiće i pospite po korpicama. Pecite na 200 stepeni otprilike 30 minuta.
Ostavite da se ohlade, pažljivo ih izvadite iz kalupčića.
Servirajte sa garnirungom po izboru.
Svinjetina sa pečurkama i korpicama od kačkavalja i krompira je gotova.