Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Svinjetina sa pečurkama u korpicama od kačkavalja i krompira

Svinjetina sa pečurkama u korpicama od kačkavalja i krompira

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Svinjetina sa pečurkama u korpicama od kačkavalja i krompira
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
21/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Potreban vam je krompir, meso, par spretnih ruku i mnogo mašte Da li ćemo zajedno izabrati najukusnije korpice?"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • mladi luk - 5 - 6 strukova
  • pečurke - 250 g
  • so
  • crni biber
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika
  • za korpice
  • krompir - 1 kg, skuvan
  • kačkavalj - 150 g
  • peršun - 1/2 vezice
  • so
  • maslac - 30 g
  • jaja - 2 komada
  • paprike - 1 - 2 komada, pečene (crvene)
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte meso na kockice i propržite ga na malo ulje. U njega dodajte pečurke naseckane na kockice.

Nakon nekoliko minuta dodajte naseckani luk. Nakon toga dodajte pire i začine. Skinite tiganj sa ringle.

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Ogulite i izgnječite ga. Ostavite da se ohladi.

U njih dodajte naseckani peršun, jaja i izrendani kačkavalj. Dobro izmešajte i rasporedite jedan deo pirea u nauljene kalupe za mafine oblikujući korpice.

Napunite prženom svinjetinom i pokrijte ostalim pireom. Isecite papriku na male komadiće i pospite po korpicama. Pecite na 200 stepeni otprilike 30 minuta.

Ostavite da se ohlade, pažljivo ih izvadite iz kalupčića.

Servirajte sa garnirungom po izboru.

Svinjetina sa pečurkama i korpicama od kačkavalja i krompira je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: