Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Heljda sa povrćem i karijem

Heljda sa povrćem i karijem

Heljda sa povrćem i karijem
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Takvu posnu đakoniju smo vam spremili, da nećete samo prste već i tanjir da poližete"

Potrebni sastojci

  • heljda - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 2 komada, crvena, zelena
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • kurkuma
  • kari
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte heljdu vrelom vodom. Ostavite je da nabubri. Gotovu heljdu ocedite i isplaknite hladnom vodom. Posolite je.

Zagrejte maslinovo ulje u odgovarajućoj posudi za prženje. Dodajte očišćen luk i šargarepu, isečene na sitno. Izdinstajte ih dok ne omekšaju.

Dodajte paprike, očišćene od semenog dela i isecite na lente. Dodajte i paradajz, isečen na kocke. Promešajte i kuvajte dok povrće ne dobije braonkastu preplanulost.

Začinite ih solju, karijem i kurkumom. Servirajte heljdu garniranu s povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: