Turske kisele sarmice

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
13/04/2019
"Jedinstveni ukus i aroma, vi ih znate "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 200 g
  • paradajz sok - 200 ml
  • bujon - 1litar, od kostiju, goveđi
  • listovi loze
  • šljive - 100 g, sušene
  • so
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk od ljuski i isecite ga na sitno. Izdinstajte ga u zagrejanom ulju. Operite veoma dobro pirinač, ocedite ga i dodajte u luk.

Uz neprestano mešanje kuvajte dok se pirinač ne izbistri. Malo pre nego što sklonite posudu sa vatre, dodajte šljive isečene na male parčiće.

Ohladite nadev i oblikujte sarmice, stavljajući po jednu kašiku u list loze.

Poređajte ih u odgovarajuću duboku posudu. Prelijte ih sokom od paradajza i bujonom od kostiju. Pokrijte sarmice tanjirom i kuvajte na laganoj vatri dok ne omekšaju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar