Torta sa čokoladnim musom

29/12/2017
"Kada želite da kažete volim te, ali ne rečima, nego sa tortom "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano244
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 60 g
  • brašno - 40 g
  • kakao - 15 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • so - prstohvat
  • čokoladni mus
  • čokolada - 350 g (dve crne i jedna i po mlečna)
  • slatka pavlaka - 350 ml, nezaslađena (iskoristila sam 350 ml od 500 ml pakovanja, a preostalo sam umutila sa drugom pavlakom od 200 ml)
  • zaslađena pavlaka - 200 ml
  • za prelivanje
  • espreso - 70 ml (može i nes)
  • za ukras
  • čokolada - 50 g (ili 2 supene kašike kakaoa)
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite na sneg sa prstohvatom soli. Žumanca umutite sa šećerom.

Dodajte belanca, i dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo i kakao. Mešajte spatulom, ne mikerom.

Pecite u kalupu prečnika 22 cm, ali moje je bio 26 cm. Peče se oko 8-10 minuta. Kad se ohladi prelijte sa 70 ml espresa.

Na vatri ugrejte nezaslađenu pavlaku sa izlomljenom čokoladom. Ne treba da provri. Ostavite da se ohladi. Mikserom umutite zaslađenu pavlaku zajedno sa ostatkom nezaslađene i pažljivo pomešajte sa čokoladnom smesom.

Koru stavite u kalup sa ipokretnim prstenom i preko nje sipajte mus. Odozgo ukrasite rendanom čokoladom ili pospite obilno kakaom.

Tortu ostavite u frižideru na oko šest sati da se dobro stegne.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar