Sočan kadaif sa kremom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
30/12/2017
"Jedinstven desert za obožavaoce orijentalne kuhinje "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 595
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 1 pakovanje /pečen u lopticama/
  • šećer - 400 g
  • voda - 600 ml
  • vanila - 1 kesica
  • kora od limuna
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • krem - 1 kesica vanile
  • šećer - 100 g
  • maslac - 125 g
  • za posipanje
  • orasi - 1 šolja
  • šećerne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Kad šećerni sirup bude gotov, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna.

Poređajte kadaif u duboki pleh i prelijte ga sirupom. Ostavite kadaif da se natopi.

Ugrejte sveže mleko na vatri. Dodajte šećer i razmućen puding. Mešajte neprestano dok se krem ne zgusne.

Skinite krem sa vatre i dodajte mekani maslac. Mešajte dok se maslac ne rastopi i dok se ne dobije mekan krem.

Pažljivo uzmite svaku loptu kadaifa, podelite je na dva dela po sredini uz pomoć oštrog noža i donji deo stavite u odgovarajući poslužavnik.

Stavite od krema i vratite drugi deo kadaifa preko. Uradite isto sa svim lopticama.

Ukrasite površinu kremom i pospite orasima.

Po želji možete posuti šećernim mrvicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar