Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom u dobokoj posudi dok ne pobele i dok se ne stvrdnu dovoljno, da se ne razlivaju iz posude.
Pomešajte prašak za pecivo i pažljivo prosejte u posudi. Mutite oko 5 minuta na viskoj bezini. Podelite smesu na dva jednaka dela.
U jedan deo dodjate kakao i promešajte dok se smesa jednako ne oboji. Maslacem namažite kalup za kuglof i pospite brašno da se kolač ne zalepi. Sipajte prvo svetlu smesu.
Kašikom sipajte na različita mesa braon smesu da bude neravnomerno šareno. Kad objedinite sve smese, pecite u umerenoj rerni na 180-200 stepeni oko 15-20 minuta dok se kolač ne stegne. Pazie da se ne isuši.
Kad se kuglof ohladi, stavite ga na metalnu rešetku da se potpuno ohladi i nakon toga pospite šećerom u prahu. Servirajte hladan uz čaj ili kafu.