Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Torta sa čokoladom i slatkom od jagoda

Torta sa čokoladom i slatkom od jagoda

K.GeorgievaK.Georgieva
Šegrt
31929710
Torta sa čokoladom i slatkom od jagoda
Fotografije: K.Georgieva
3 / 4
30/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Omiljena torta malih i velikih - obradujte sve ukućane sa ukusnom tortom sa čokoladom i slatkom od jagoda"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • brašno - 3/4 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 1/2 šolje, nezaslađen
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1/2 šolje od 4.5 % mlečne masti
  • kafa - 1/2 šolje, neskafa, kuvana
  • ulje - 1/4 šolje
  • vanila - 1 komad, esencija
  • za krem
  • puding od vanile - 2 kesice
  • sveže mleko - 500 ml
  • bela čokolada - 100 g
  • tečna pavlaka - 400 ml, slatka
  • želatin - 1 kesica
  • slatko od jagoda - 4 - 5 supenih kašika
  • čokoladni ganaš
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • čokolada za kuvanje - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema čokoladne kore:

Tečne sastojke dobro promešajte i u njih dodajte suve sastojke. Dobro umutite mikserom. Ispecite dve kore prečnika 26 cm na 180 stepeni 35 minuta, sa ventilatorom.

Priprema krema:

Dve kesice pudinga skuvaje u svežem mleku. Zasladite po ukusu. Dobija se mnogo gust krem. Dok je još vreo u njega dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite da se potpuno ohladi.

Pavlaku umutute na mekan krem i pomešajte sa hladnim pudingom, mešajte uz pomoć spatule.

Želatin potopite u 50 ml vode i kad nabubri savite na paru da se rastopi dok sirup ne postane providan. Dodaje malo po malo u dobijenu smesu.

Gotovkrem podelite na dva dela. U jedan deo dodajte slatko, možete staviti i malo crvene boje da bi boja bila intenzivnija, a drugi deo ostavite beo.

U kalup za torte sa ivicama koje se otvaraju stavite koru. Preko nje sipajte krem od jagoda, a nakon toga pažljivo sipajte i beli krem. Tortu stavite u frižider dok se ne stegne.

Nakon toga izvaditei prelijte čokoladnim ganašem, pripremljen tako što ugrejete pavlaku i pre nego što provri skinite sa vate i dodajte izlomljenu čokoladu, mešajte energično dok se ne rastopi i dok ne dobijete gladak sos. Ukrasite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: