Način pripreme
Kora
U posudi se umute belanca sa šećerom dok ne postanu vazdušasta. Istopljeni maslac, pošto se dobro ohladi, dodaje se u tankom mlazu, nastavljajući sa mućenjem mikserom.
U drugoj posudi se umute žumanca i dodaje se prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Umućena belanca se dodaju žumancima i pažljivo mešaju viljuškom ili žicom. Smesa se stavi u kalup za torte i peče u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom oko 25 minuta.
Krem
Kisela pavlaka se umuti sa šećerom u prahu i posebno se umuti slatka pavlaka dok ne postane vazdušasta, pa se pažljivo promešaju obe smese.
Sirup
Voda i šećer se stavljaju na šporet dok ne proključaju. Dodaje se slatko od jagoda i sirup od nara i ostavlja se u frižideru da se ohladi.
Dekoracija
Nekoliko jagoda se iseku za gornji deo torte, a čokolada se istopi na pari i sipa na foliju u kalupe po izboru i stavlja se u frižider da se stegne.
Torta
Pečena kora se iseče na 3 kriške. Svaka kora se prelije sirupom i premaže pavlakom, dodajući seckane jagode. Gornji sloj i zid torte se premazuju pavlakom. Po vrhu se ređaju jagode za dekoraciju i čokoladne forme se lepe na zid torte. Gotova torta se ostavlja u frižideru.
U sezoni jagoda, obavezno probajte naše kolače sa jagodama ili čizkejk sa jagodama.