Mali medenjaci punjeni slatkom

02/01/2018
"Pravimo ih baš ove veličine, da bi bili jedan ukusan zalogaj "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano445
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • cimet - 2 kašičice
  • šećer - 1/2 šolje, beli
  • smeđi šećer - 1/3 šolje, od šećerne trske
  • ulje - 1 šolja
  • med - 7 supenih kašika
  • jaja - 2 komada
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • brašno - koliko je potrebno
  • sirće - 2 kapljice
  • slatko od šljiva - 1/2 tegle
  • orasi - 1/2 šolje, mleveni (za posipane po ivicama)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavimo jaja i umutimo ih. Posle dodajemo tečni med i šećer i dobro umutimo. Pomešamo sodu sa sirćerom.

Dodajemo sodu, ulje, cimet za aromu i boju i promešamo. Postepeno dodajemo od brašna - koliko je potrebno. Zamesimo ne mnogo meko testo.

Kidamo loptice od testa, veličinemalog oraha. U pleh stavljamo papir za pečenje i ređamo ih na rastojanju jedna od druge, lagano pritiskamo osnovu.

Pečemo ih u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne budu gotove. Pazimo sa pečenjem da se ne stvrdnu. Treba da dobiju braonkastu boju.

U svim malim polovinama napravimo udubljenje, pravimo mali čepić nožem i izvadimo unutrašnjost. Mrvice pomešamo sa slatkom od šljiva.

Nadevom punimo rupe. Zalepimo po dve. Oko medenjaka koje smo zalepili stavljamo malo oraha. Orasi treba da budu sitno samleveni. Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar