Način pripreme
U posudu stavimo jaja i umutimo ih. Posle dodajemo tečni med i šećer i dobro umutimo. Pomešamo sodu sa sirćerom.
Dodajemo sodu, ulje, cimet za aromu i boju i promešamo. Postepeno dodajemo od brašna - koliko je potrebno. Zamesimo ne mnogo meko testo.
Kidamo loptice od testa, veličinemalog oraha. U pleh stavljamo papir za pečenje i ređamo ih na rastojanju jedna od druge, lagano pritiskamo osnovu.
Pečemo ih u ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne budu gotove. Pazimo sa pečenjem da se ne stvrdnu. Treba da dobiju braonkastu boju.
U svim malim polovinama napravimo udubljenje, pravimo mali čepić nožem i izvadimo unutrašnjost. Mrvice pomešamo sa slatkom od šljiva.
Nadevom punimo rupe. Zalepimo po dve. Oko medenjaka koje smo zalepili stavljamo malo oraha. Orasi treba da budu sitno samleveni. Neka vam je slatko!