Način pripreme
Umutite mast (na sobnoj temperaturi) sa šećerom na mekan krem. Dodajte jedno po jedno žumance. Dok ne upije jedno žumance, nemojte stavljati drugi. Stavite vanilim šećer, brendi i fino izrendanu koru limuna - vodite računa da je samo žuti deo limuna.
Prosejte dve vrste brašna i dodajte u delovima u krem, mešajte kašikom dok potpuno ne upije. Na kraju dodajte sodu i prašak za pecivo.
Oblikujte loptu testa, nemojte mesiti, samo koliko je potrebno da se sjedine sastojci. Stavite u frižider na 15 minuta.
Razvijte u kore od 0, 5 cm i obručem ili čašom prečnika 4 cm isecite krugove. Dobija se 24 cm. Pošto ćemo lepiti keksiće, treba da imamo paran broj, da bi svaki keskić imao svog para.
Stavite papir za pečenje u pleh, a ako nemate papir, poređajte ih direktno u pleh, nemojte mazati površinu.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 12 minuta. Ne treba da porumene previše, nego da su beli odozgo. Sačekajte da se stvrdnu i ohlade.
Zalepite keksiće po dva sa dulce de leche-om po sredini i ivice uvaljajte u kokosovo brašno. Odozgo pospite još malo.
Neka vam je slatko!
Komentari