Način pripreme
Umutite mikserom jaja sa šećerom. Dodajte prosejano brašno, skrob i prašak za pecivo. Stavite na pleh iz rerne papir za pečenje. Sipajte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C 15 minuta.
Izvadite iz rerne i namotajte u rolat. Ostavite da se ohladi.
Za to vreme napravite krem prema uputstvu za upotrebu. Tome dodate rastopljenu čokoladu i želatin (prethodno natopljen u malo vode i rastopljen u mikrotalasnoj peći nakratko). Dodakte rum. Dobro promešajte. Ostavite krem 5 minuta u frižideru.
Razmotajte rolat, poprskajte ga sokom od pomorandže. Namažite ga kremom. Pospite citrusovom i pomorandžinom korom i čokoladnim mrvicama. Uvijte čvrsto u rolat.
Namažite rolat umućenom tečnom i kiselom pavlakom. Ukrasite po želji. Na slici je ukrašen zelenim krem-bruleom i figuricama od fondana.