Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Polat od patišpanja Zimska bajka

Polat od patišpanja Zimska bajka

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Polat od patišpanja Zimska bajka
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
08/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Jeste li spremni da vam ispričamo još jednu kulinarsku priču, koju će te vi kasnije ispričati svojoj porodici, prijateljima i poznanicima?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 110 g
  • skrob - 40 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kašičica
  • ZA KREM
  • čokoladni krem - 1 kesica krema bez kuvanja Dr Oetker
  • želatin - 1 komad
  • čokolada - 100 g
  • rum - 1 kašičica
  • ušećerena kora od citrusnog voća - 20 g
  • pomorandžina kora - 20 g iz slatka
  • čokoladne mrvice - 1 kesica
  • pavlaka - 50 ml tečne
  • pavlaka - 2 kašike kisele
  • sok od pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite mikserom jaja sa šećerom. Dodajte prosejano brašno, skrob i prašak za pecivo. Stavite na pleh iz rerne papir za pečenje. Sipajte smesu i poravnajte. Pecite na 180°C 15 minuta.

Izvadite iz rerne i namotajte u rolat. Ostavite da se ohladi.

Za to vreme napravite krem prema uputstvu za upotrebu. Tome dodate rastopljenu čokoladu i želatin (prethodno natopljen u malo vode i rastopljen u mikrotalasnoj peći nakratko). Dodakte rum. Dobro promešajte. Ostavite krem 5 minuta u frižideru.

Razmotajte rolat, poprskajte ga sokom od pomorandže. Namažite ga kremom. Pospite citrusovom i pomorandžinom korom i čokoladnim mrvicama. Uvijte čvrsto u rolat.

Namažite rolat umućenom tečnom i kiselom pavlakom. Ukrasite po želji. Na slici je ukrašen zelenim krem-bruleom i figuricama od fondana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: