Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Božićna česnica

Božićna česnica

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Božićna česnica
Fotografije: Lenka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Ko dobije novčić iz pogače, imaće najviše sreće tokom godine"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • kvasac - 1 paketić
  • mleko - 500 ml
  • brašno - 1 kg
  • so
  • novčić
* merne jedinice

Način pripreme

U malo mlakog mleka rastopiti kvasac. Dodati jedno umućeno jaje. Posoliti i mešati uz postepeno dodavanje brašna i dolivanje preostalog mlakog mleka da bi se dobilo glatko testo.

Nakon što se testo dobro izmesi, pokrite ga čistom krpom i ostavite da naraste.

Kad počne da narasta, izručite ga na dasku za mešenje i blago premesite. Testo za česnicu ne treba da naraste potpuno. Oblikujte je kao pogaču i ubacite novčić.

Pecite česnicu u podmazanom plehu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: