Torta od šargarepe sa filom od pavlake

Torta od šargarepe sa filom od pavlake
Fotografije: K.Georgieva
1 / 8
02/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
"Toliko sveža, toliko aromatična - torta u koju ćete de odmah zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 250 g
  • ulje - 120 ml
  • sok od pomorandže - 100 ml, sveže isceđen
  • kora od pomorandže - kora jedne pomorandže
  • brašno - 300 g
  • cimet - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 15 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šargarepa - 300 g, fino izrendana
  • orasi - 50 g, iseckani
  • suvo grožđe - 50 g, poopljeno u rum ili u vodu, pomešanu sa esencijom ruma
  • za fil
  • tečna pavlaka - 700 ml, slatka
  • krem sir - 3 pakovanja od 125 g
  • šećer u prahu - 3/4 šolje
  • vanila - 1 komad, esencija
* merne jedinice

Način pripreme

Mutite jaja sa šećerom dok ne dobijete gust i mekan krem. U njih postepeno dodajte ulje, sok od pomorandže i koru od pomorandže.

Nakon toga dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo, sodom, solju i cimetom i sve dobro promešajte.

Na kraju dodajte šargarepu, a nakon toga orahe i suvo grožđe. Orahe i suvo grožđe prethodno uvaljajte u brašno, da ne potone u smesu.

Gotovu smesu sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Ispecite dve kore, prečnika 26 cm u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta, sa ventilatorom, ili proverite čačkalicom za zube.

Krem pripremite tako što umutite pavlaku na mekan krem sa ostalim sastojcima. 1/3 krema staivte nakon prve kore. Sa druge 2/3 namažite tanak sloj preko cele torte i napravite ružice špricem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: