Način pripreme
Mutite jaja sa šećerom dok ne dobijete gust i mekan krem. U njih postepeno dodajte ulje, sok od pomorandže i koru od pomorandže.
Nakon toga dodajte brašno, pomešano sa praškom za pecivo, sodom, solju i cimetom i sve dobro promešajte.
Na kraju dodajte šargarepu, a nakon toga orahe i suvo grožđe. Orahe i suvo grožđe prethodno uvaljajte u brašno, da ne potone u smesu.
Gotovu smesu sipajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Ispecite dve kore, prečnika 26 cm u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta, sa ventilatorom, ili proverite čačkalicom za zube.
Krem pripremite tako što umutite pavlaku na mekan krem sa ostalim sastojcima. 1/3 krema staivte nakon prve kore. Sa druge 2/3 namažite tanak sloj preko cele torte i napravite ružice špricem.