Zapržen pileći file

Zapržen pileći file
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Majstorski marinirano meso je dovoljno samo da se zaprži, da bi se dobilo ukusno kulinarsko remek-delo"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 400 g
  • senf - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 supene kašike
  • maslac - 50 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileći file na krupnije komade i stavljamo ih u posudu.

U drugoj posudi pomešamo med, senf, ulje i biber i mešamo viljuškom 4-5 minuta.

Dobijenu marinadu sipamo preko mesa i rukama dobro utrljamo da se svuda rasporedi po mesu.

Pokrivamo posudu providnom folijom i stavljamo na jednu noć u frižider (može i više vremena, 24 sata na primer).

Kad odlučimo da kuvamo meso, dobro je da ga izvadimo iz frižidera 20 minuta pre.

U tiganju ugrejemo masalc i pržimo meso dok ne dobje zlatnu boju sa svih strana, s vremena na vreme okrećemo.

Serviramo sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: