Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla od bundeva Ani Šakarjan

Štrudla od bundeva Ani Šakarjan

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k202
Štrudla od bundeva Ani Šakarjan
Fotografije: marcheva14
1 / 2
03/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Evo čuvene štrudle, koja nas je sve naterala da obližemo usta"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1/2 pačeta srednje veličine (violina)
  • kore - 1 pakovanje
  • kajsije - oko šaka i po
  • šećer - muskovado Dark Brown - po ukusu
  • kora od pomorandže - od 1 pomorandže
  • cimet - 3 kašičice
  • đumbir - 1 1/2 kašičice
  • muskantni oraščić - 1/2 kašičice
  • prezle - oko 5 supenih kašika
  • maslac - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • orasi - oko 100 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu očistite, oljuštite i izrendajte. Stavite u šerpu na umerenu vatru sa malo vode, da se dinsta i da omekša nekoliko minuta, uz neprestano mešanje.

Tečnost potpuno treba da ispari. Mast se ne dodaje. Sitno isecite suve kajsije i dodajte u bundevu. Promešajte. Orahe sitno iseckajte nožem, ostavite sa strane.

U posudi pomešajte suve sastojke, ostavite sa strane. Koru od pomorandže izrendajte, ostavite sa strane.

Rastopite dve vrste masti.

Uzmite jednu koru i obilno je namažite. Poklopite drugom korom i kašikom odozgo svuda pospite suvim začinima. Pospite i rendanom korom pomorandže i orasima. Kašikom pospite prezle po dnu kore, gde ćete staviti nadev.

Uzmite od smese od bundeva i pospite po kraćoj strani kore po dužini. Pospite smeđim šećerom po ukusu. Uvijte u rolat i prebacite u pleh.

Preostale kore pospite i uvijte na isti način. Stavite u pleh. Kad sve poređajte, obilno namažite masnoćom.

Pecite na 170 stepeni oko 30-35 minuta. Kad se štrudla ohladi, pospite šećerom u prahu.

Izvor: Ani Šakarjan

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: