Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat od pilećeg mlevenog mesa sa jajima

Rolat od pilećeg mlevenog mesa sa jajima

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Rolat od pilećeg mlevenog mesa sa jajima
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Vadite kalup za kolač, jer danas ćemo napraviti... rolat od pilećeg mlevenog mesa s jajima"

Potrebni sastojci

  • za mleveno meso
  • pileće grudi - 2 komada
  • pileća džigerica - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 2 kriške
  • beli luk - 2 čen
  • peršun - 1 vezica
  • ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • nadev
  • jaja - 6 komada, kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite oprani i osušen pileći file i džigerice. Isecite luk i šargarepu na sitno i pomešajte ih.

Dodajte jaja, namrvljeni hleb, isečene na sitno čenove belog luka i peršun, posolite i pospite biberom po ukusu.

Promešajte mleveno meo i ostavite da tako odstoji, za to vreme skuvajte i oljuštite ohlađena jaja.

Namažite kalup za kolač sa mekim maslacem, sipajte i izravnajte smesu.

Poređajte jaja odozgo i pritisnite ih da potonu u mleveno meso, ponovo zagladite površinu.

Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Gotov rolat ohladite 10 minuta i okrenite u tanjir, servirajte topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: