Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat od pilećeg mlevenog mesa sa jajima

Rolat od pilećeg mlevenog mesa sa jajima

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Rolat od pilećeg mlevenog mesa sa jajima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Vadite kalup za kolač, jer danas ćemo napraviti... rolat od pilećeg mlevenog mesa s jajima"

Potrebni sastojci

  • za mleveno meso
  • pileće grudi - 2 komada
  • pileća džigerica - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 2 kriške
  • beli luk - 2 čen
  • peršun - 1 vezica
  • ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • nadev
  • jaja - 6 komada, kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite oprani i osušen pileći file i džigerice. Isecite luk i šargarepu na sitno i pomešajte ih.

Dodajte jaja, namrvljeni hleb, isečene na sitno čenove belog luka i peršun, posolite i pospite biberom po ukusu.

Promešajte mleveno meo i ostavite da tako odstoji, za to vreme skuvajte i oljuštite ohlađena jaja.

Namažite kalup za kolač sa mekim maslacem, sipajte i izravnajte smesu.

Poređajte jaja odozgo i pritisnite ih da potonu u mleveno meso, ponovo zagladite površinu.

Stavite kalup u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Gotov rolat ohladite 10 minuta i okrenite u tanjir, servirajte topao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: