Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Šaran u paradajz sosu

Šaran u paradajz sosu

AntoanetaAntoaneta
Početnik
9333
Šaran u paradajz sosu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Šaran u paradajz sosu - smelo možete da kažete da riba pliva u svojim vodama"

Potrebni sastojci

  • šaran - 2 kg
  • mleveni paradajz - 1 litar, sos
  • limun - 1/2 komada
  • luk - 1 srednja glavica
  • pečurke - 4 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke.

Poređamo limun preko šarana, stavljamo malo ulja na paradajz (ja nisam stavila so, jer je bio slan domaći sok), prekrivamo folijom i pečemo dok ne bude gotovo.

Nako toga sklanjamo foliju, da se riba zapeče. Po želji mogu da se dodaju orasi i začini. Ponekad stavljam krompir u paradajz, bude veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: