Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Mini torta»Božićna mini torta kupola sa filom od bundeva

Božićna mini torta kupola sa filom od bundeva

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Božićna mini torta kupola sa filom od bundeva
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Šta je lepše od toga da ima sopstvenu mini tortu kupolu sa filom od bundeva"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 komad
  • kisela pavlaka - 200 g
  • cimet - 3 supene kašike
  • bundeva - 200 g
  • orasi - 1 šolja
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo koru na komade debljine oko 1 cm.

Isečemo bundevu na kockice i stavljamo je da se kuva. Pomešamo kiselu pavlaku sa cimetom, orasima, koje smo samleli i gotovu kuvanu bundevu.

Dobro promešamo. Želatin pripremamo prema uputstvu na pakovanju. Kad bude gotov, sipamo ga u smesu.

U okruglu posudu stavljamo foliju i ređamo kore po ivicama i dnu.

Preostale kore isecčemo na kockice i dodajemo deo smese sa bundevom. Pažljivo stavljamo smesu na poređane komade kore u posudu.

Stavljamo tortu u frižider i sačekamo da se stegne. Kad se stegne vadimo i sa preostlaom smesom od bundeve namažemo celu tortu.

Stavljamo ponovo u frižider. Gotovu tortu posipamo cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: