Način pripreme
Prosejemo brašno sa praškom za pecivo. Dodajemo cimet, jaje, budnevu, maslac (sa sobne temperature) i med. Mešamo dobro žičanom mutilicom.
Mažemo posudu za pečenje prečnika 20 cm maslacem i sipamo smesu. Pečemo u umerenoj rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne bude gotovo, proveravamo čakalicom, meni je bilo potrebno oko 15-20 minuta. Ali svaka rerna je drugačija, zato proverite drvenim šišom ili čačkalicom.
Nakon što se ispeče, izvadimo posudu iz rerne i okrećemo koru na metalnu rešetku, da se ohladi ravnomerno.
Za to vreme spremamo krem za tortu od bundeve.
Sipamo sve sastojke za krem u blender ili mešamo rukom dok se ne dobije homogena smesa.
Raspoređujemo krem preko ohlađene kore i stavljamo tortu u frižider.
Dobro je da torta od bundeve sa kremom odstoji jedan dan i jednu noć, ali mi ne možemo da dočekamo da je probamo nakon nekoliko sati.
Prijatno!