Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Mekana torta od bundeve sa kremom

Mekana torta od bundeve sa kremom

Rumyana StoyanovaRumyana Stoyanova
Pomoćnik kuvara
421834819
Mekana torta od bundeve sa kremom
Fotografije: Rumyana Stoyanova
1 / 4
28/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Probajte da seačekate jedan dan i noć, dok se torta od bundeve ne stegne u frižideru, ako ne uspete, što će se verovatno desiti, možete da jedete i nakon nekoliko sati"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 1 šolja, belo
  • jaje - 1 komad
  • med - 1/2 šolje
  • maslac - 1/3 šolje
  • pire od bundeve - 1 šolja (gotova pečena)
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice, 5 g
  • cimet - 1 kašičica
  • Za krem
  • pečena bundeva - 100 g
  • ovčije kiselo mleko - 100 g
  • med - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno sa praškom za pecivo. Dodajemo cimet, jaje, budnevu, maslac (sa sobne temperature) i med. Mešamo dobro žičanom mutilicom.

Mažemo posudu za pečenje prečnika 20 cm maslacem i sipamo smesu. Pečemo u umerenoj rerni, prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne bude gotovo, proveravamo čakalicom, meni je bilo potrebno oko 15-20 minuta. Ali svaka rerna je drugačija, zato proverite drvenim šišom ili čačkalicom.

Nakon što se ispeče, izvadimo posudu iz rerne i okrećemo koru na metalnu rešetku, da se ohladi ravnomerno.

Za to vreme spremamo krem za tortu od bundeve.

Sipamo sve sastojke za krem u blender ili mešamo rukom dok se ne dobije homogena smesa.

Raspoređujemo krem preko ohlađene kore i stavljamo tortu u frižider.

Dobro je da torta od bundeve sa kremom odstoji jedan dan i jednu noć, ali mi ne možemo da dočekamo da je probamo nakon nekoliko sati.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti