Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Mini torta»Božićna mini torta kupola sa filom od bundeva

Božićna mini torta kupola sa filom od bundeva

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Božićna mini torta kupola sa filom od bundeva4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Šta je lepše od toga da ima sopstvenu mini tortu kupolu sa filom od bundeva"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 1 komad
  • kisela pavlaka - 200 g
  • cimet - 3 supene kašike
  • bundeva - 200 g
  • orasi - 1 šolja
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo koru na komade debljine oko 1 cm.

Isečemo bundevu na kockice i stavljamo je da se kuva. Pomešamo kiselu pavlaku sa cimetom, orasima, koje smo samleli i gotovu kuvanu bundevu.

Dobro promešamo. Želatin pripremamo prema uputstvu na pakovanju. Kad bude gotov, sipamo ga u smesu.

U okruglu posudu stavljamo foliju i ređamo kore po ivicama i dnu.

Preostale kore isecčemo na kockice i dodajemo deo smese sa bundevom. Pažljivo stavljamo smesu na poređane komade kore u posudu.

Stavljamo tortu u frižider i sačekamo da se stegne. Kad se stegne vadimo i sa preostlaom smesom od bundeve namažemo celu tortu.

Stavljamo ponovo u frižider. Gotovu tortu posipamo cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: