Način pripreme
Pomešajte sitan sit i kiselu pavlaku u posudi i dodajte šećer. Umutite mikeserom u vazdušast krem.
Rastvorite želatin u hladnoj vodi dok ne nabubri. Zagrejte ga u mikrotalasnoj peći ili na vodenoj pari, ali ne da provri. Ohladite ga i pre nego što počne da se želira dodajte ga u krem od pavlake. Promešajte dok ne postane homogeno.
Na dno odgovarajućih čaša stavite po jedan keks. Dodajte zrna grođa ređajući bela i crvena i sipajte deo krema. Poređajte parčiće smokvi (po želji možete da ih oljuštite). Ponovo stavite krem i tako ređajte dok ne potrošite sastojke.
Skroz odozgo stavite keks, prelijte istopljenom čokoladom, u koju ste dodali maslac. Pospite kokosovim brašnom. Stavite u fižider na 2-3 sata da se stegne i tada poslužite.