Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene pogače»Pogača sa telećim mesom i pirinčem

Pogača sa telećim mesom i pirinčem

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pogača sa telećim mesom i pirinčem
Fotografije: Anonymous
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"I vaš hleb, i meso - ostaje da vam damo i nož i da častite"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 10 g (1/2 kašike)
  • sveže mleko - 50 ml
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 30 ml, biljni maslac
  • so - po ukusu
  • za nadev
  • teleće meso - 500 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 50 g, crni
  • paprike - 100 g (2 komada)
  • paradajz - 500 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • sir - 150 g, namrvljen
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Razmutite kvasac u zagrejanom mleku i ostavite da se aktivira. Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi, ocedite suvišnu tečnost i promešajte sa telećim mlevenim mesom, paprikama isečenim na trakice, narendanim paradajzom i lukom.

Dodajte pola sira i dve vrste paprike. Posolite smesu po ukusu.

Zamesite testo do brašna, narasli kvasac, jaje, pola šolje mlake vode i malo soli. Ostavite ga da naraste i razvucite u podmazanu posudu. Odozgo rasporedite mleveno meso i prelijte preostalom kašikom maslaca.

Ispecite pogaču sa mesom u umereno zagrejanoj rerni 30 minuta. Pospite preostalim sirom i vratite da se dopeče dok se ne istopi.

Neobična pogača sa telećim mesom i pirinčem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: