Paprike punjene pasuljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
130
731
04/01/2018
"Da li ih je baba tako spremala ili su naše ukusnije "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 739
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • paprike - 1 kg
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • luk - 300 g
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • biber - nekoliko zrna
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite pasulj u vodi tokom jedne noći. Bacite vodu, nalijte svežu vodu i stavite da provri. Bacite i tu vodu. Prelijte pasulj svežom vodom, posolite ga, stavite lovorov list i biber. Kuvajte dok ne omekša.

U međuvremenu izdinstajte luk sa 3 kašike maslinovog ulja. Dodajte skuvan i proceđen pasulj. Pospite biberom i alevom paprikom i zagrevajte još 5-10 minuta.

Napunite očišćene paprike gustim pasuljem i poređajte ih gusto jednu do druge u glinenu posudu. Između njih sipajte ostatak pasulja, prelijte sa preostale 2 kašike maslinovog ulja i ispecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar