Način pripreme
Isecite patlidžan po dužini, posolite i ostavite sa strane, da pusti gorčinu. Za to vreme isecite luk i beli luk na sitno.
Zapržite u zagrejanom maslinovom ulju i dodajte mleveno meso. Začinite začinima (so, biber, aleva paprika, majčina dušica, kumin, kari, čubar). Kada je mleveno meso skoro gotovo dodajte pečurke i kuvajte još 10 minuta.
Ostavite smesu sa strane i ispržite patlidžan. U keramičku posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja i deo soka od paradajza.
Poređajte deo prženih patlidžana, sipajte smesu od mlevenog mesa, poređajte krugove mocarele i još jedan red patlidžana i sipajte preostali paradajz sos.
Stavite keramičku posudu u hladnu rernu i zagrejte na 200 stepeni, kuvajte 30 minuta, nakon toga dodajte parmezan i zapecite dok ne postane zlatastio. Servirajte sa sitno isečenim peršunom.