Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Pečeno jelo s patlidžanom, mlevenim mesom i pečurkama

Pečeno jelo s patlidžanom, mlevenim mesom i pečurkama

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Pečeno jelo s patlidžanom, mlevenim mesom i pečurkama
Fotografije: Veneta Kunova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Izvolite da jedemo zajedno - takva đakonija treba da se podeli sa prijateljima"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 - 6 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • pačurke - 200 g (iz tegle)
  • paradajz sok - 300 g
  • mocarela - 125 g
  • parmezan - 100 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • kari
  • majčina dušica
  • čubar
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan po dužini, posolite i ostavite sa strane, da pusti gorčinu. Za to vreme isecite luk i beli luk na sitno.

Zapržite u zagrejanom maslinovom ulju i dodajte mleveno meso. Začinite začinima (so, biber, aleva paprika, majčina dušica, kumin, kari, čubar). Kada je mleveno meso skoro gotovo dodajte pečurke i kuvajte još 10 minuta.

Ostavite smesu sa strane i ispržite patlidžan. U keramičku posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja i deo soka od paradajza.

Poređajte deo prženih patlidžana, sipajte smesu od mlevenog mesa, poređajte krugove mocarele i još jedan red patlidžana i sipajte preostali paradajz sos.

Stavite keramičku posudu u hladnu rernu i zagrejte na 200 stepeni, kuvajte 30 minuta, nakon toga dodajte parmezan i zapecite dok ne postane zlatastio. Servirajte sa sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: