Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepama

Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepama

Pečena jaretina sa sitnim lukom i šargarepama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
12
"Kada je reč o mesu, ne brzajte. Najukusnija mesna jela se obavezno peku na tihoj vatri!"

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 3 kg
  • luk - 500 g, mali
  • šargarepa - 300 g
  • nana - sveža
  • so
  • univerzalni začin - za meso
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na odgovarajuće parčiće. Začinite solju, alevom paprikom i začinima. Poređajte meso u odgovarajuću posudu za pečenje.

Oljuštite mali luk i dodajte ga u meso, ali ga ne secite. Očistite šargarepe i isecite ih na krugove. Stavite i njih u meso. Ugurajte grančice sveže nane. Nalijte oko 2 šolje vode.

Uvijte posudu za pečenje čvrsto debelom folijom.

Pecite jareće meso na tihoj vatri oko 3 sata. Ako se jelo peče u rerni na drva - ukus je prosto neodoljiv.

Meso je gotovo kada se odvaja slobodno od kostiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: