Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pečena skuša sa šargarepom i maslinama

Pečena skuša sa šargarepom i maslinama

ViktoriaViktoria
Šegrt
34513311
Pečena skuša sa šargarepom i maslinama
Fotografije: Desislava Doncheva
1 / 4
03/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ručak za ljubitelje ukusnih jela sa ribom - punjena skuša koja će vam osvojiti srce"

Potrebni sastojci

  • skuša - 1 kg
  • šargarepa - 250 g
  • masline - 150 g (po želji crne ili zelene bez koštica)
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • so
  • biber
  • ulje - za premazivanje
  • limun - 1 komad
  • mirođija - 1 struk
* merne jedinice

Način pripreme

Skušu očistimo i lepo operemo.

Šargarepu izrendamo i propržimo u maslinovom ulju zajedno sa iseckanim belim lukom i maslinama, isečenim na krugove. Dodajemo so i biber.

U pleh stavljamo skuše i punimo gotovom smesom. Posipamo solju i prelivamo uljem ili maslinovim uljem.

Uvijamo pleh da ribom u foliju i pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Kad riba bude gotova, ukrašavаmo limunom i mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: