Šarena fokača

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
06/01/2018
"Ova fokača izgleda toliko sveže, zato smo i sigurni u njen neverovatni ukus "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano389
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • maslinovo ulje - 1/3 šolje
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac - 7 g, suv
  • paprika - 1 komad, crvena
  • paprika - 1 komad, zelena
  • crveni luk
  • sir - 150 g
  • peršun
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Rastvorite kvasac i malo mlake vode - pola šolje. Dodajte šečer, so i maslinovo ulje.

Promešajte i sipajte tečnost u udubljenje. Dodajte još malo vode i zamesite meko testo.

Ostavite testo oko 20 minutam da se podigne.

Podelite testo na dve lopte, da se dobiju dve fokače. Razivjte svaku loptu u tanku koru. Uvijte krajeve prema sredini, da oblikujete fokaču.

Izušite osnovu pomoću viljuške. Namažite maslinovim uljem. Pospite namrvljenim sirom, a odozgo poređajte fino narendan crveni luk, ruzmarin i parčiće paprika.

Pecite u zagrejanoj rerni do 200 stepeni dok ne bude gotovo. Treba da se dobiju baronkasti krajevi.

Gotovu fokaču pospite svežim peršunom. Radite tako i sa drugom loptom testa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar