Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća čorba sa spanaćem

Jagnjeća čorba sa spanaćem

Jagnjeća čorba sa spanaćem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Učinite kućni meni drugačijim sa jednom veoma ukusnom jagnjećom čorbom"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 200 g
  • praziluk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • spanać - 500 g
  • maslac - gruva
  • so
  • biber
  • selen
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća čorba sa spanaćem, koja će uneti mnogo udobnosti na vašu trpezu.

Skuvajte meso u šerpi sa posoljenom vodom. Izvadite i ostavite da se ohladi. Iskidajte na male jagnjeće zalogaje.

U drugoj šerpi zapržite praziluk i šargarepu, isečene na sitno. Dodajte spanać i dinstajte kratko. Sipajte vodu i dodajte maslac, pirinač i začine.

Nakon što se sve skuva, stavite maslac i sklonite sa vatre. Ako želite možete da začinite jagnjeću čorbu žumancem, kiselim mlekom i brašnom, ali i bez zaprške je sjajnog ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: