Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Jagnjeća čorba sa kolenicom

Jagnjeća čorba sa kolenicom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Jagnjeća čorba sa kolenicom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
13/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
6
"Samo čitanjem recepta nećete dobiti tako ukusnu jagnjeću čorbu od kolenica, zato zavrnite rukave i spremite je još danas"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće kolenice - 3 komada
  • luk - 1/2 glavice, stari
  • luk - 3 struka, mlad, sa listovima
  • celer - 1 struk, sa listovima
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • paradajz - 1 komad, stariji
  • šargarepa - 2 komada
  • divlja nana - 4 šake, sveži listovi
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Jagnjeće kolenice kuvajte otprilike 2 sata na slaboj do umerenoj vatri. Očistite ih od kostiju, isecite meso, a bujon procedite. Mogu brže da se skuvaju u ekspres loncu ili na ringli na jačoj vatri. Ja kuvam polako, zato što sam navikla da ovu jagnjeću čorbu kuvam na taj način.

2. Sitno iseckajte ili ubacite u blender da se samelju obe vrste luka sa celerom, belim lukom i paradajzom (prethdno oguljenim).

Šargarepe iseckajte na sitne kockice.

3. Dinstajte povrće sa prstohvatom soli u masnoći 3-4 minutice, posle sklonite poklopac i kuvajte dok tečnost koju su oni ispustili ne ispari.

4. Iseckaje sveže listove divlje nane i stavite ih na kratko, otprilike minutu u povrće. Po količini izgleda da je mnogo, ali istina je da ovaj začin u svežoj varijanti nema čak toliko jak ukus kao i kada je suv. Zato će prosto čorbi od kolenica dodati delikatnu aromu i gustinu.

5. Promešajte i sipajte bujon od kuvanja jagnjetine. Ukoliko je potrebno sipajte vodu i posolite.

Kuvajte 20-30 minuta na slaboj vatri tako što na kraju tog vremena stavite i meso od kolenica.

Dodatno začinite solju, s nekoliko prstohvata crnog bibera i za hrabije - još sveže divlje nane.

6. Tako skuvana čorba od kolenica je veoma ukusna sama po sebi, ali po želji može da se doda pirinač ili fida, kao i da se napravi zaprška od žumanca i 2-3 kašike kiselog mleka.

Na fotografiji sam vam pokazala jagnjeću čorbu od kolenica u njenom čistom obliku, bez zaprške.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: