Način pripreme
Isecite na pariče jagnjeće meso i skuvajte ga u blago posoljenoj vodi dok ne bude potpuno gotov. Procedite bujon, a skuvano meso iskidajte na sitno.
Isecite na sitno luk i papriku, a šargarepu narendajte. Dinstajte ih u zagrejanom ulju a možete da dodate i malo vode da ne zagori.
Čim omekša povrće, dodajte meso i sipajte šolju bujona od kuvanja.
Sipajte pirinač, začinite čorbu solju i biberom. Promešajte i sipajte još bujona - koliko tačno zavisi od toga da li volite gušće ili ređe čorbice.
Čim se skuva pirinač, jagnjeća čorba je gotova i može da se pređe na njenu zapršku.
U odvojenoj posudi umutite kiselo mleko sa jednim žumancem i nekoliko kutlača čorbe. Stavite da provri na ringli i sipajte u čorbu. Promešajte i dodajte na sitno isečen peršun.
Gusta jegnjeća čorba sa pirinčem je gotova.