Način pripreme
Da biste pripemili kore za bundevaru zamesite testo od brašna, vode, ulja, šećera, soli i sirćeta. Testo ne treba da se lepi.
Gotovo testo ostavite da odstoji oko 15-20 mnuta. Dok čekamo da odstoji izrendamo oljuštenu bundevu.
U tiganj stavite oko 50 g maslaca i 2 supene kašike ulja da se ugreje, dodajte bundevu i propžite. Kad omekša dodajte sve sastojke za nadev. Promešajte dobro i ostavite da se ohladi.
Gotovo testo podelite na 5 delova, svaki deo razvijte oklagijom na tanku koru. Koru namažite maslacem i stavite deo nadeva. Nakon toga uvijte u rolat.
U pleh, namazan maslacem poređajte gotovu uvijenu koru u oblik puža. Tako uradite i sa ostalim korama.
Sipajte preostali maslac preko kora i stavite u rernu da se peče. Pecite dok ne bude gotovo.