Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Bundevara sa domaćim razvijenim korama

Bundevara sa domaćim razvijenim korama

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Bundevara sa domaćim razvijenim korama
Fotografije: Doni Niki
1 / 11
27/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
10
"Bundevara sa domaće razvijenim korama se ne jede samo za Božić, nego kada poželite"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 3 šolje
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 1 supena kašika
  • šećer - 1 prstohvat
  • šećer - 270 g, za posipanje kora (po 5 supenih kašika po kori)
  • Za premazivanje
  • maslac - 100 g
  • ulje - 100 ml
  • bundeva - otprilike 1 kg (oguljena, izrendana i oceđena na otprilike sat vremena)
  • orasi - 2 šolje, mleveni
  • cimet - 10 g
  • šećer u prahu - 50 g, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Mesi se meko i elastično testo od navedenih sastojaka. Pokriva se krepom na 30 minuta.

Deli se na 5 lopti, pokriva se krpom da se ne hvata korica.

Razvija se u tanku koru, koja se premazuje jednakim delovima istopljenog maslaca i ulja, obilno se posipa orasima, šećerom i cimetom.

Uvija se u stegnut rolat, uvija se i ređa se u podmazanu tepsiju.

Poređana bundevara se odozgo obilno premazuje maslacem i pita sa bundevom se peče na 180°C dok ne porumeni.

Kada se ispeče bundevara sa domaćim razvijenim korama se posipa šećerom u prahu.

Prijatan apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Kako li samo mirise dok se pece
28.04.2022 13:12